Het record

De aanvaller speelt Klok Simultaan Dammen tegen 46 tegenstanders. Wit en zwart krijgen beide 2 uur bedenktijd voor 50 zetten. Na het uitvoeren van een zet stopt de speler zijn klok en zet de klok van de tegenstander in werking in één beweging. De tegenstander mag altijd zetten en de klok indrukken, ook als de opponent niet bij het bord staat. Voor de aanvaller betekend dat er veel klokken tegelijkertijd lopen.

Indien de 50 zetten niet zijn behaald binnen de 2 uur bedenktijd dan wordt te partij verloren verklaard. De aanvaller hoeft niet te noteren. In het geval van een dispuut over wie aan zet is zal de arbiter met de deelnemer hier onderzoek naar doen. De aanvaller is hiervan vrijgesteld.

De aanvaller dient 50 zetten á 46 tegenstanders binnen 120 minuten uit te voeren. Dit komt neer op 3,13 seconden per zet. Na de 50 zetten krijgen beide partijen een extra 60 minuten voor 25 zetten. In de praktijk komen partijen boven de 60 zetten echter nauwelijks voor. Tussen het vierde en vijfde uur van de totale bedenktijd zal het resultaat van de aanval daarom al gauw bekend zijn.

Wereld Record Klok Simultaan Dammen – Georgiev 2015 Almere
Aanval Wereld Record Dammen