Oefen Klok Simultaan Internet

Johan Teake Dekker zal op zaterdag 25 april een unieke simultaan houden tegen 30 spelers via internet om in training te blijven voor de Aanval op het Wereld Record Klok Simultaan Dammen.

Omrop Fryslan (21-04-2020) nieuwbericht
Omrop Fryslan (21-04-2020) alleen video

Maatregelen Rijksoverheid
Door maatregelen van de rijksoverheid is het vooralsnog niet toegestaan bijeenkomsten te organiseren. Het was daarom ondenkbaar dat Johan Teake het op 25 april in Sportstad Heerenveen zou opnemen tegen 46  fysiek aanwezige spelers.

De FMJD, KNDB en Sportstad Heerenveen hebben begrip voor het uitstellen van de Aanval op het Wereld Record en geven Johan Teake de ruimte om te zijner tijd met een nieuwe datum te komen. 

Internet klok simultaan
Zaterdag 25 april krijgt tóch een alternatief programma! Johan Teake zal een internet klok simultaan geven tegen 30 spelers. Het grote verschil zal echter zijn dat Johan Teake als onderdeel van zijn voorbereiding fysiek bij 30 computers gaat langslopen om ook zijn conditie te testen.

Voor zover bekend is nooit eerder een dam klok simultaan in deze hybride vorm tegen dit aantal spelers ondernomen!

De oefen klok simultaan zal worden uitgezonden via YouTube en Facebook waarbij Groot Meester Internationaal Wouter Sipma live commentaar zal geven. De links komen op deze website.

Naleving maatregelen
Tijdens de oefen klok simultaan zullen de voorgeschreven maatregelen strikt worden nageleefd.
Er is géén mogelijkheid voor pers of publiek om aanwezig te zijn bij de oefen simultaan.

Content voor de Media
Pers kan contact opnemen met Danny Micola van Fürstenrecht ( danny@sbcmedia.nl / 06-53447123 ) voor het (na)leveren van beeldmateriaal.

Informatie voor dammers!
Het speeltempo bedraagt 2 uur per speler per partij. De partij moet dan echter wel uit zijn. Spelers moeten een gebruikersaccount op www.lidraughts.org hebben. 

Gemiddelde sterkte is voor deze oefen klok simultaan niet van belang, maar waar mogelijk zal getracht worden de gemiddelde KNDB rating van 1022 te benaderen.

De wedstrijd begint om 10:00 uur op zaterdag 25 april en zal om 14:00 uur afgelopen zijn. 

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door;
ThinClientSpecialist, SportsBroadcasting, CTNET automatisering, Friesland College ICT, YourIdentityReclame, ViaData automatisering en Sportstad Heerenveen.

Foto Johan Haijtink (Damspel)
Aanval Wereld Record Dammen