Persconferentie Uitnodiging 2020

Uitnodiging aan de Pers en andere belangstellenden !

Datum Donderdag 16 januari
Tijd Aanvang 17:30 uur, inloop vanaf 17:00
Locatie Sportstad Heerenveen
Ruimte Sportbreak Café, Abe Lenstraboulevard 23Q te Heerenveen

Friese topdammer Johan Teake Dekker gaat op 25 april 2020 een aanval doen op het officiële wereldrecord ‘Klok Simultaan Dammen’.

Hiervoor zijn maar liefst 46 tegenstanders met een verplichte gemiddelde sterkte nodig. In tweemaal twee uren moet er een score van minimaal 70 procent van de maximale score behaald zijn om het nieuwe wereldrecord op naam te zetten. Dit betekent slechts vier seconden bedenktijd per zet.

Huidige wereldrecord

Het huidige wereldrecord staat dus erg scherp. Sinds 30 december 2015 staat dit op naam van de huidige wereldkampioen Alexander Georgiev uit Rusland. Hij speelde tegen 45 tegenstanders.

Friese topdammer met al vele titels op naam

Dit is de eerste keer dat er in Friesland een aanval op het wereldrecord gedaan wordt. Johan Teake Dekker is een Friese topdammer die bekend staat als een snelle speler met al vele titels op naam. Het Fries Kampioenschap ‘rapid dammen’, met 30 minuten bedenktijd, is door hem gewonnen in 2017, 2016, 2013 en 2011. Ook is hij kampioen ‘nieuwjaarssneldammen’, met slechts 10 minuten bedenktijd, in 2020 en 2014.

De weg naar 25 april

Tijdens de persconferentie op donderdag 16 januari vertelt Johan Teake meer over zijn achtergrond, motivatie en de voorbereidingen tot 25 april. Daarnaast vertelt Rinse Bleeker, algemeen directeur Sportstad Heerenveen, over wat deze aanval betekent voor Heerenveen als Sportstad.

De persconferentie wordt afgesloten door het ondertekenen van een overeenkomst tussen Sportstad en de wereld record aanvaller.

Het is niet nodig aan te melden voor de persconferentie.
Technische voorbereiding dienen in afstemming plaats te vinden.

Aanval Wereld Record Dammen